Nieuws

Vijver opruimen? Onze Kwekerij biedt hulp

Helaas komt het in deze tijd steeds vaker voor dat de vijver, die vaak al jaren in gebruik is, opgeruimd en verwijderd wordt. Zeker nu de stroomkosten extreem gestegen zijn is voor sommige liefhebbers de koi hobby te kostbaar geworden of de vijver staat in de weg en moet deze plaats maken voor iets anders. De vraag die vaak opspeelt is, wat te doen met de Japanse Koi karpers? Zeker als de Koi’s zodanig groot zijn, is het niet makkelijk om ze te vangen en te vervoeren.

Onze Kwekerij kan hierbij helpen en u kunt ons inhuren om de Japanse Koi te vangen en vervoeren, of wij kunnen kosteloos de Japanse Koi van u overnemen. Om meer informatie hierover te verkrijgen kunt u ons even bellen of mailen.

Zo hebben wij 6 mooie Japanse Koi’s van 55 tot 65 cm mogen overnemen van deze koi liefhebber omdat de vijver een nieuwe bestemming gaat krijgen.

Hoe gaan wij te werk?

De Koi’s worden gebowld en verplaatst met een grote watervaste Koisok
De Koi’s gaan de 800 liter bak in met extra zuurstof en tijdelijk net
En worden gestabiliseerd en donker vervoerd

Zodra de Koi’s binnen komen in Onze Kwekerij gaan ze in quarantine, worden ze gecontroleerd en gemeten en krijgen ze een preventieve behandeling om extra weerstand op te bouwen.

Door de Japanse Koi’s op deze manier te vangen, verplaatsen en vervoeren zullen ze met de minst mogelijk stress en schadevrij bij Onze Kwekerij aankomen, ongeacht hoe lang de reis duurt.

Zoekt u hulp of wilt u dat wij een nieuw onderkomen voor uw Japanse Koi’s verzorgen kunt u ons altijd even bellen of mailen voor meer informatie over onze diensten.