Nieuws

Mega project – 300m3 vijver voorzien van Onze Koi

Voor een van onze klanten mochten wij een mega project uitvoeren door een 300m3 vijver (exclusief de naastgelegen natuurvijver van 100+m3 wat dient als plantenfilter) te voorzien van Onze Koi. In eerste instantie was het de bedoeling om de vissen in mei af te leveren, maar vanwege een onverklaarbare ziekte in de vijver (waarschijnlijk is de vogelgriep hier de oorzaak, aangezien de vijver in het hoog risicogebied ligt waar regelmatig ruimingen zijn) hebben wij de Koi’s 4 maanden langer laten opgroeien op Onze Kwekerij.
Voordeel voor de klant was dat de vijver kon herstellen en de Koi’s extra aandacht en een groeispurt konden maken op Onze Kwekerij. In deze maanden zijn er Koi’s bij die minstens 10 cm zijn gegroeid!

In juli leek de vijver stabiel en hebben wij een klein aantal Koi’s gebracht om ook de samenhang met de steuren (zitten exemplaren van 1,5 meter bij) te proberen. Te kleine Koi’s passen namelijk makkelijk in de bek van grote Koi en steuren. Dit is goed verlopen, de Koi’s zijn groot genoeg en vooral te snel voor de grotere vissen.

Vandaag was het tijd om alle Koi’s te vervoeren naar hun nieuwe thuis waar ze de laatste maand extra kunnen groeien en volgend jaar zo’n 30 cm zullen zijn.

Hieronder een selectie van een aantal Koi’s, de voorkeur was voornamelijk Kikokuryu en Utsuri en uiteraard hebben wij hier rekening mee gehouden.

Bent u ook op zoek naar een leverancier van Koi en Koivoer, dan raden wij u aan om ons even te bellen of mailen voor de mogelijkheden.

U kunt bij ons terecht Onze Koi voor grote of kleine vijvers, grote of kleine aantallen, verschillende soorten en maten. Koivoer leveren wij in grote (15 tot 20 kg) en kleine verpakkingen (1 tot 10 kg). U kunt ook langskomen met uw eigen voeremmer om deze te laten vullen naar wens. Wij hebben verschillende type voer en kunnen deze ook voor u ter plekke mixen.