Nieuws

Onze Koi 2024 – Variëteiten uitgelicht

Elk jaar is het onze uitdaging om koi te kweken waarvan niet te zien is of deze geïmporteerd is vanuit Japan, of uit andere landen zoals Israël en Indonesië.
Daarbij is de variëteiten selectie van de Japanse ouderdieren belangrijk, maar ook de waterkwaliteit is belangrijker dan vaak gedacht. Wat ons kweek concept uniek maakt is dat al onze koi’s hun eerste winter hebben gehad en hierdoor sterker het seizoen in gaan. Want temperatuur wisselingen, met name lage temperaturen, maakt een koi vatbaarder voor ziektes, schimmels en parasieten.
Op dit moment zwemmen onze koi’s binnen en wennen zij aan de buitentemperatuur van 14 graden, wat uw vijvertemperatuur ongeveer zal zijn eind april.

Onze Tosai (eerstejaars) van dit seizoen zijn van erg mooie kwaliteit en zullen niet misstaan in uw vijver. Hieronder een aantal beelden van onze soorten. Herkent u de koi en de variëteit of subvariëteit?

Asagi, Beni Kikokuryu, Chagoi, Gin Matsuba, Hi Utsuri, Ki Utsuri, Kin Ki Utsuri, Shiro Utsuri, Ki Matsuba, Kikokuryu, Kin Kikokuryu, Kumonryu, Sanke, Showa, Soragoi, Yamabuki, Yamabuki Hariwake